Difrax speen

Difrax is een merk van babyproducten dat speen, flessen, babyflessenwarmer en andere babyaccessoires produceert. Het bedrijf is opgericht in Nederland in 1997 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige en veilige babyproducten.

Difrax speen zijn ontworpen om de natuurlijke zuigbehoefte van de baby te bevredigen en om de overgang van de borst- of flesvoeding naar zelf eten te vergemakkelijken. De speen zijn gemaakt van medisch silicone en zijn BPA-vrij, wat betekent dat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten.

difrax spenen

Verschillende soorten Difrax spenen

Alle Difrax spenen zijn gemaakt van medisch silicone en zijn BPA-vrij, wat betekent dat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten. De spenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om te passen bij de behoeften van de baby op verschillende leeftijden. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten spenen:

 1. Ronde speen: Dit is de meest traditionele vorm van speen. Deze speen heeft een ronde vorm met een ronde knop en is gemaakt van medisch silicone.
 2. Orthodontische speen: Deze speen heeft een anatomisch correcte vorm die is ontworpen om de mond van de baby te ondersteunen en de ontwikkeling van het gebit te bevorderen.

Daarbij heb je ook de keuze voor een fopspeen met of zonder handvat. Ook zijn er speciale speentjes geschikt voor pasgeboren baby’s: Difrax Newborn.

Difrax Newborn speen tot wanneer gebruiken?

Het is aanbevolen om te beginnen met het gebruik van een speen vanaf ongeveer de leeftijd van 4 tot 6 weken, wanneer de baby klaar is om te beginnen met het ontdekken van zijn omgeving. U kunt een Difrax newborn speen gebruiken totdat uw baby ongeveer 6 maanden oud is, wanneer hij klaar is om zelf te eten en de speen niet meer nodig heeft. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat de timing voor het introduceren van een speen kan variëren.

Hoe moet de Difrax speen in de mond

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Difrax speen op de juiste manier in de mond van uw baby geplaatst wordt om te voorkomen dat hij moeite heeft met het zuigen of om te voorkomen dat de speen te diep in de mond geplaatst wordt. Als de speen te diep in de mond geplaatst wordt, kan dit leiden tot een verkeerde zuigtechniek en kan het invloed hebben op de ontwikkeling van het gebit.

Om de Difrax speen in de mond van uw baby te plaatsen, volgt u de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat de speen schoon en droog is voordat u hem in de mond van uw baby plaatst.
 2. Plaats de speen in de mond van uw baby met de knop naar boven gericht. De knop moet onder de bovenlip van uw baby liggen en niet te diep in de mond.
 3. Zorg ervoor dat de speen goed in de mond van uw baby past, zodat hij comfortabel kan zuigen. Als de speen te groot of te klein is, kan dit moeite geven met het zuigen.
 4. Laat uw baby zuigen op de speen totdat hij klaar is met eten of totdat hij de speen uit de mond haalt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een speen kan leiden tot problemen met het gebit en het spraakvermogen als het te lang of op de verkeerde manier gebruikt wordt. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van een speen, neem dan contact op met het consultatiebureau.

Handig om gebruik te maken van de Difrax speenkoord

Er zijn verschillende redenen waarom het handig kan zijn om gebruik te maken van een Difrax speenkoord:

 1. Het houdt de speen bij de hand: Als u een speenkoord aan de speen bevestigt, kunt u de speen gemakkelijk bij de hand houden en hoeft u zich geen zorgen te maken dat de speen kwijtraakt. Dit is vooral handig als u met uw baby op pad gaat of als u de speen in het openbaar gebruikt.
 2. Het voorkomt dat de speen op de grond valt: Als u de speen aan een koord bevestigt, voorkomt u dat de speen op de grond valt als uw baby hem laat vallen. Dit is hygiënischer en voorkomt dat de speen vuil wordt.
 3. Het kan de speen gemakkelijker te grijpen maken: Als uw baby nog te jong is om de speen zelf te grijpen, kan een speenkoord helpen om de speen gemakkelijker te grijpen. Dit kan de overgang naar zelfstandig drinken vergemakkelijken.
 4. Het kan decoratief zijn: Speenkoorden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze ook decoratief kunnen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een speenkoord de veiligheid van de speen niet verhoogt en dat u altijd toezicht moet houden op uw baby als hij een speen gebruikt. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van een speenkoord, raadpleeg dan uw arts voor advies.

Gebruik de Difrax speen ei om speen te steriliseren

De Difrax speen ei is een handig hulpmiddel om speentjes te steriliseren, wat belangrijk is om de gezondheid van uw kind te beschermen. Door het gebruik van het speen ei kunt u ervoor zorgen dat uw kind niet in aanraking komt met bacteriën of andere schadelijke stoffen die zich op de speen zouden kunnen bevinden.

Om de speen te steriliseren met behulp van het Difrax speen ei, kunt u het volgende doen:

 1. Voeg water toe aan het speen ei tot de aangegeven lijn.
 2. Plaats de speen in het ei en sluit het deksel.
 3. Plaats het ei in de magnetron en zet deze aan op de hoogste stand gedurende 3 minuten.
 4. Laat het speen ei enkele minuten afkoelen voordat u de speen eruit haalt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het ei alleen geschikt is voor gebruik in de magnetron en dat het niet gebruikt mag worden in een conventionele oven of op een gas- of elektrische kookplaat. Heb je geen Difrax ei lees dan hier hoe je een speen uitkookt.

Difrax speen ei

Difrax speen ei

Met de Difrax speen ei kun je Difrax spenen steraliseren in de magnetron. Belangrijk is dat je regelmatig de fopspenen schoonmaakt.

Is een Difrax speen gevaarlijk?

Er is geen bewijs dat Difrax speentjes op zichzelf gevaarlijk zijn als ze op de juiste manier worden gebruikt. Difrax speentjes zijn gemaakt van hoogwaardig siliconen en zijn BPA-vrij, wat betekent dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Daarnaast zijn de speentjes vrij van geur- en smaakstoffen en hebben ze een hygiënisch design met een afgesloten speenkern, zodat er geen vuil in kan komen.

Er zijn echter wel enkele dingen waar u rekening mee moet houden als u een Difrax speen gebruikt:

 • Zorg ervoor dat de speen op de juiste manier wordt gebruikt en volg de instructies van het bedrijf.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen of barsten in de speen en vervang deze als dat nodig is.
 • Steriliseer de speen voordat u hem voor het eerst gebruikt en na elk gebruik. Dit kan met behulp van een speen ei of door de speen te koken in water.
 • Zorg ervoor dat de speen niet te heet wordt voordat u hem aan uw kind geeft.
 • Probeer niet om de speen te laten slikken door uw kind.

Leuk voor mamma: Difrax speen I love mama

De Difrax speen “I Love Mama” is een leuke speen voor mamma’s die hun liefde willen tonen aan hun kind. De speen is gemaakt van hoogwaardig siliconen en is BPA-vrij, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen. De speen heeft ook een hygiënisch design met een afgesloten speenkern, zodat er geen vuil in kan komen.

Wat de speen extra leuk maakt voor mamma’s is het opvallende “I Love Mama” design op de speen. Dit maakt het een leuk cadeau voor mamma’s die hun liefde voor hun kind willen tonen. De speen is ook geschikt voor baby’s en jonge kinderen die behoefte hebben aan een fopspeen om hun zuigbehoefte te vervullen.

difrax i love mama speen

Difrax I love mama speen

Op zoek naar een leuk cadeautje? Dan is deze Difrax I love mama speen een goede keuze.

Winkelwagen