FRIGG Speen

De FRIGG Speen wordt gemaakt in Denemarken en staat voor veiligheid, rustgevend comfort en eerste klas Deens Design. Na eigen zeggen is de primaire productfocus van het merk: fopspenen maken voor onze kleine mensen. Inspiratie voor het merk en voor de fopspenen gaat terug naar de Noorse mythologie, zo is het merk vernoemd naar een Noorse godin en echtgenote van Odin: Frigg. Frigg was de godin van het huwelijk, moederschap en huishouden.

frig spenen

Welke Verschillende FRIGG spenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten FRIGG spenen verkrijgbaar, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld FRIGG spenen met een ronde of ovaalvormige vorm, die speciaal ontworpen zijn om comfortabel in de mond te liggen. Daarnaast zijn er FRIGG spenen met een speciale anti-lekrand, die ervoor zorgt dat de speen niet uit de mond van het kind kan vallen. Hieronder lees je welke verschillende FRIGG spenen er zijn.

Frigg fopspeen daisy

FRIGG Daisy speen

De FRIGG Daisy speen is ontworpen om te lijken op de bloem genaamd Daisy, met zijn geschulpte randen. De Daisy bloem heeft een rozet van kleine, dunne witte bloembladen met een felgeel centrum. De naam Daisy is afkomstig van het woord ‘dagoog’, wat verwijst naar de neiging van deze bloem om te openen wanneer de zon opkomt en te sluiten wanneer deze ondergaat.

FRIGG daisy night

FRIGG Night

De FRIGG Night speen is voorzien van een zachte glow-in-the-dark functie. Het handvat en de knop lichten op in het donker, wat het makkelijker maakt om de fopspeen van uw baby te vinden. Deze functie lost de uitdaging op om de speen in het donker te vinden.

frigg rope speen

FRIGG Rope

FRIGG Rope is een speen met een dun touw dat het schild omsluit en een dikker touw dat als handvat dient. De omsluiting van het touw staat symbool voor de sterke en blijvende band tussen een moeder en haar kind. Het touw is ook geïnspireerd op de navelstreng, die het ongeboren kind verbindt met de moeder en het zuurstof en voedsel geeft. Deze speen laat zien dat de band tussen een moeder en haar kind onverbrekelijk is.

Frigg moon phase

FRIGG Moon Phase

De FRIGG Moon Phase speen is geïnspireerd op de bewegende maan en heeft veranderende maanfasen op het schild die ook dienen als luchtgaten om de gevoelige huid van uw baby te ventileren. Deze speen staat ook symbool voor de sterke en eeuwige liefde, zoals weergegeven in het populaire gezegde “I love you to the moon and back”, wat verwijst naar de krachtige liefde voor iemand – in dit geval de liefde van ouders voor hun kind.

Frigg fairytale

FRIGG Fairytale

De FRIGG Fairytale is de nieuwste fopspeen van FRIGG. Dit model is ontworpen in samenwerking met Hans Christian Andersen. Dit is een bekende Deense acteur en is vooral bekend van zijn wereldberoemde sprookjes. Hoewel deze sprookjes voornamelijk bedoeld zijn voor kinderen, geven ze ook inzicht in de menselijke psychologie en spreken ze tot volwassenen.

Welke maten speen van FRIGG moet je kiezen?

De fopspenen van FRIGG zijn te verkrijgen in twee verschillende maten, maat 1 en maat 2. Spenen in maat 1 hebben een tepelgrootte van 27 mm en bij maat 2 spenen is de tepel 30 mm. Het verschilt bij elk kindje welke grootte hij het liefst heeft, je komt hier achter door gewoon te proberen. Over het algemeen worden de volgende maten aanbevolen bij de volgende leeftijdsgroep:

 • FRIGG maat 1: kinderen van 0-6 maanden
 • FRIGG maat 2: kinderen van 6-18 maanden

Kies je voor een siliconen of natuurrubber speen?

Naast de maat heb je ook nog de keuze voor het materiaal van de speen. Verschillende soorten FRIGG spenen zijn dan ook te verkrijgen met een siliconen of natuurrubberen speen. Voor beide materialen zijn voor- en nadelen te benoemen:

 • Siliconen speen: siliconen speentjes gemaakt van een stevig materiaal en kunnen daarom langer mee gaan. Ze zijn ook gemakkelijker te steriliseren en kunnen gemakkelijker worden gereinigd.
 • Natuurrubber speen: Natuurrubber speentjes zijn gemaakt van een zachter materiaal en kunnen daarom comfortabeler aanvoelen voor sommige baby’s. Ze zijn ook milieuvriendelijker omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.

Ook kan het zijn dat je kindje allergisch is voor latex, dan kan de siliconen speen een uitkomst zijn!

Wat is het verschil tussen BIBS en FRIGG?

Naast FRIGG is er ook een ander Deens merk dat fop spenen verkoopt: BIBS. FRIGG en BIBS spenen lijken erg op elkaar en komen ook nog eens uit hetzelfde land. De vergelijking tussen BIBS en FRIGG wordt daarom vaak gemaakt. Op het eerste gezicht zien we dan ook weinig verschil, zo lijkt het uiterlijk van beide spenen zelfs op elkaar.

Ook zijn beide fopspenen te verkrijgen gemaakt van natuurrubber of siliconen. Toch zit er wel een verschil in het materiaal van de speen zelf. Zo zijn de FRIGG spenen gemaakt van 100% natuurrubber, wat ze biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk maakt. Bibs spenen zijn gemaakt van een combinatie van materialen, waaronder latex en TPE (thermoplastische elastomeer), wat ze zachter en flexibeler maakt dan natuurrubber spenen.

Qua prijs zit er ook weinig verschil in beide fopspeen merken. Wel is het aanbod en assortiment van BIBS veel groter. BIBS spenen zijn dan in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Ook heb je bij BIBS nog de keuze tussen verschillende vormen van de speen.

Is een FRIGG speen gevaarlijk voor je kind?

Het is belangrijk om te onthouden dat elke speen kan gevaarlijk zijn als hij niet op de juiste manier wordt gebruikt. Dit geldt ook voor de FRIGG speen. Als u ervoor kiest om een FRIGG speen voor uw kind te gebruiken, is het belangrijk om de volgende dingen in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat de speen veilig is:

 1. Zorg ervoor dat de speen op de juiste manier wordt gebruikt. Dit betekent dat u de speen niet te lang in de mond van uw kind laat zitten en dat u ervoor zorgt dat uw kind de speen niet te diep in de mond neemt.
 2. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of beschadiging. Als de speen beschadigd is, moet u deze vervangen om te voorkomen dat uw kind stukjes van de speen inslikt.
 3. Volg de aanbevelingen van de fabrikant op als het gaat om het reinigen en steriliseren van de speen.

Als u deze voorzorgsmaatregelen in acht neemt, is de kans klein dat de FRIGG speen gevaarlijk is voor uw kind. Het is echter altijd belangrijk om alert te blijven en te letten op eventuele tekenen van problemen. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van de speen of als uw kind de speen op een onveilige manier gebruikt, neem dan contact op met uw arts voor advies.

Het is belangrijk op een FRIGG speen schoon te maken

Het is belangrijk om de FRIGG speen regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat hij hygiënisch blijft en om te voorkomen dat bacteriën en andere schadelijke stoffen in de mond van uw kind terechtkomen. Er zijn een paar belangrijke stappen om te volgen bij het reinigen van een FRIGG speen:

 1. Maak de speen na elk gebruik schoon met lauw water en een milde zeep. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel, omdat dit de speen kan beschadigen.
 2. Spoel de speen grondig af om ervoor te zorgen dat alle zeepresten verwijderd worden.
 3. Steriliseer de speen regelmatig door hem te koken of door hem te plaatsen in een sterilisator. Dit is vooral belangrijk als uw kind ziek is of als u de speen voor het eerst gaat gebruiken.
 4. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of beschadiging. Als de speen beschadigd is, moet u deze vervangen om te voorkomen dat uw kind stukjes van de speen inslikt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de FRIGG speen niet in de magnetron of de vaatwasser kan worden geplaatst, omdat dit de speen kan beschadigen. Als u de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt, kunt u ervoor zorgen dat de FRIGG speen hygiënisch blijft en veilig voor uw kind is.

FAQ: Veelgestelde vragen over FRIGG spenen

Als u overweegt om een FRIGG speen voor uw kind te gebruiken, is het begrijpelijk dat u vragen heeft. In deze veelgestelde vragen zullen we proberen om een aantal van de meest voorkomende vragen over FRIGG spenen te beantwoorden. We hopen dat deze informatie u kan helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over de speen die het beste bij uw kind past.

Zijn FRIGG fopspenen gemaakt van natuurlijke materialen?

Ja, FRIGG fopspenen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, waaronder katoen, hout en rubber. Deze materialen zijn niet alleen veilig voor uw kind, maar zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk.

Zijn FRIGG fopspenen BPA-vrij?

Ja, alle FRIGG fopspenen zijn BPA-vrij, wat betekent dat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

Hoe kan ik mijn FRIGG fopspeen reinigen?

U kunt uw FRIGG fopspeen reinigen door hem te wassen met lauw water en een milde zeep. Spoel de speen grondig af om ervoor te zorgen dat alle zeepresten verwijderd worden. U kunt ook de speen steriliseren door hem te koken of door hem te plaatsen in een sterilisator.

Kan ik mijn FRIGG fopspeen in de magnetron of de vaatwasser plaatsen?

Nee, u mag uw FRIGG fopspeen niet in de magnetron of de vaatwasser plaatsen, omdat dit de speen kan beschadigen.

Winkelwagen