BIBS spenen

BIBS is een Deens bedrijf dat achter de BIBS spenen zit. Het Deense bedrijf is in 1978 opgericht en is beginnen met de Colour fopspenen. Momenteel heeft BIBS de fopspenen verder ontwikkeld en bestaat het assortiment uit verschillende soorten fopspenen. Naast fopspenen verkoopt het bedrijf ook nog andere productcategorieën, denk aan slabbetjes, bandana’s en speenkoorden. Op deze pagina lees je alles over de BIBS fopspenen.

bibs spenen

Wat is een BIBS fopspeen?

De fopspenen van BIBS zijn erg kenmerkend door unieke kleuren en vormgeving van de fopspenen. Zo zijn de Boheme spenen vorm gegeven in een bloem en te verkrijgen in meer dan 40 verschillende kleuren. Daarbij houdt BIBS ook rekening met duurzaamheid en worden de spenen op een duurzame manier geproduceerd. Zo worden de spenen duurzaam ontworpen en worden er duurzame grondstoffen gebruikt in de spenen. Ook houdt BIBS rekening met de CO2-uitstoot tijdens de productie en maken ze de verpakkingen van gerecyclede materialen.

Daarbij steent BIBS ook elk jaar verschillende initiatieven en steunen ze goede doelen. De missie van BIBS luidt als volgt: “It is our mission to continue to support our chosen charities and work together to help people in need all over the world.” Lees hier meer over de liefdadigheidsprojecten van BIBS.

Kortom: naast dat de spenen van BIBS er leuk uitzien is het bedrijf achter de BIBS spenen ook goed bezig!

Welke maat BIBS speen moet je kiezen?

Voor elke kindje is het zoeken naar de juiste speen, zo wordt niet altijd de speen geaccepteerd. De BIBS spenen daarentegen hebben wel een hoge acceptatie gehalte en lijken dan ook erg op een tepel. Dit zorgt ervoor vertrouwd en natuurlijk gevoel voor je kindje. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Net zoals de meeste spenen zijn ook de BIBS spenen te verkrijgen in maat 1,2 en 3. Hoe hoger het getal hoe groter de speen wordt en hoe groter de speen hoe groter het mondje van je kind moet zijn. Hieronder het tabelletje met de maten van de spenen van BIBS en het daarbijbehorende leeftijd:

Maat speenGeschikt voor:
BIBS maat 10 tot 6 maanden
BIBS maat 26 tot 18 maanden
BIBS maat 318+ maanden
BIBS One-size*0-3 years

*De Colour en Boheme spenen zijn in One-size te verkrijgen. De BIBS De Lux is alleen in one-size te verkrijgen met een siliconen speen.

BIBS speen verschil maat 1 en 2

De BIBS maat 1 is de kleinste speen van BIBS en is geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden oud. Bibs maat 2 is dan weer geschikt voor oudere baby’s van 6 maanden tot 18 maanden oud. Het verschil tussen beide spenen is dat BIBS maat 2 de hals van de speen iets langer is. Bij BIBS maat 3 is de hals weer langer, maar ook de speen zelf weer wat breder.

Verschillende soorten BIBS spenen

bibs spenen

BIBS is ooit begonnen met de Colour lijn, maar tegenwoordig is het assortiment flink uitgebreid met andere series. Momenteel zijn er vijf verschillende soorten BIBS spenen met ieder een eigen vorm en eigenschappen. Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven is het verschil tussen de spenen erg groot. Hieronder vertellen we je wat het verschil tussen deze spenen is.

 • Colour – Dit is de originele speen waarmee BIBS is begonnen. Het is een ronde speen met een ronde latex speen.
 • Boheme – Leuke speen in de vorm van een bloem en geïnspireerd op de moderne bohemian stijl.
 • De Lux – Deze speen lijkt op de Colour maar heeft wat meer rondingen in het greepje en heeft een matte afwerking.
 • Supreme – Deze speen heeft geen bolle speen, maar een symmetrisch speentje en is voorzien van en breed schild.
 • Couture – De Couture speen is voorzien van een orthodontische speen en heeft net zoals de Supreme een vlindervormig schild.

Hieronder vind je een uitgebreide uitleg per soort BIBS speen. De BIBS Couture is nieuwste lijn met spenen van BIBS en daardoor nog niet overal te verkrijgen.

bibs colour

BIBS Colour

De BIBS Colour is de meest traditionele speen van BIBS. Ook is dit de speen waarmee het begonnen is. Het is een ronde speen met een rond schild. Deze speen is alleen te verkrijgen in natuurrubber.

bibs boheme

Bibs Boheme

De BIBS Boheme spenen zijn gebaseerd op de bohemian stijl, wat terugkomt in de vorm van de speen, de kleuren, maar ook in de materialen. De Boheme spenen zijn dan alleen te verkrijgen met een natuurrubberen speen.

Bibs De Lux

Bibs De Lux

BIBS DeLux is een lijn van Bibs spenen die gemaakt is van hoogwaardig silicone en heeft een natuurlijke vorm die comfortabel aanvoelt voor de mond van een kind. De BIBS DeLux spenen zijn ontworpen om de overgang van de borst naar de speen te vergemakkelijken en zijn daarom vooral geschikt voor pasgeborenen en jonge baby’s.

bibs supreme

Bibs Supreme

De BIBS Supreme speen heeft een breed schild. Het schild is ontworpen met grote gaten aan elke kant om contact met de gevoelige huid rond de mond van de baby te beperken, wat kan helpen om vochtophoping en huiduitslag te voorkomen. De speen is verkrijgbaar in natuurrubberlatex en siliconen.

Bibs Couture

Bibs Couture

De BIBS Couture speen is ontworpen in de vorm van een vlinder, hierdoor is het ook gemakkelijk is om te zien welke kant de speen in de mond van de baby moet worden geplaatst. Het schild is zorgvuldig ontworpen met grote gaten aan elke kant om contact met de gevoelige huid rond de mond van de baby te beperken, wat kan helpen om vochtophoping en huiduitslag te voorkomen.

Bibs speen latex of natuurrubber

Bibs spenen zijn er in verschillende soorten en maten te verkrijgen, maar ook in het materiaal van de speen kan verschillen. Zo kun je voor een bibs speen kiezen die gemaakt is van latex of van natuurrubber. Beide opties hebben voor- en nadelen, hieronder lees je het verschil:

 • Latex spenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en zijn zacht en flexibel, wat ze comfortabel maakt voor baby’s om te gebruiken. Ze zijn ook gemakkelijk te steriliseren en te onderhouden.
 • Natuurrubber spenen zijn gemaakt van echte rubberbomen en zijn ook zacht en flexibel. Ze zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, wat ze aantrekkelijk maakt voor ouders die bewust bezig zijn met het milieu. Echter, natuurrubber spenen kunnen wel harder zijn dan latex spenen en kunnen moeilijker te steriliseren zijn.

Het ultieme materiaal voor een speen hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Bibs speen biedt beide opties aan, zodat ouders kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Handig voor de kinderdagverblijf: een bibs speen met naam

bibs speen met naam

Wanneer je een BIBS speen koopt, heb je ook vaak de mogelijkheid om een naam op de speen te zetten. Naast dat dit leuk en herkenbaar voor je baby is, kan dit ook handig zijn. Zo kan dit bijvoorbeeld handig zijn wanneer je kind naar een kinderdagverblijf gaat, hiermee kan de opvang gemakkelijk de spenen van verschillende kinderen uit elkaar houden.

Daarnaast kan een BIBS speen met naam erop ook een leuke manier zijn om een speen te personaliseren en een uniek cadeau te geven voor een babyborrel of babyshower. Het is een leuke manier om de speen te maken tot iets speciaals voor het kind en kan ook een leuke herinnering zijn voor ouders als het kind ouder wordt. Naast een naam kun je er ook andere woorden opzetten, denk bijvoorbeeld aan “Mijn eerste speen”.

Bibs spenen schoonmaken – Bibs spenen steriliseren

Het is belangrijk om spenen regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat ze hygiënisch blijven voor het kind. Bibs spenen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn gemakkelijk te onderhouden. Er zijn een aantal manieren om Bibs spenen schoon te maken:

 1. Sterilisatie: Een gemakkelijke manier om spenen te steriliseren is door ze te plaatsen in een sterilisator of door ze te koken in een pan met kokend water gedurende ongeveer 5-10 minuten. Dit is vooral handig voor nieuwe spenen of spenen die na gebruik niet direct gewassen kunnen worden.
 2. Wassen: Bibs spenen kunnen ook gewoon in de vaatwasser worden gewassen. Plaats ze in het bovenste rek van de vaatwasser en gebruik een mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat de spenen goed drogen voordat je ze opbergt of weer gebruikt.
 3. Handwas: Als je geen vaatwasser hebt of de spenen op een andere manier wilt reinigen, kun je ze ook met de hand wassen. Gebruik warm water en een mild afwasmiddel en maak ze goed schoon met een zachte borstel of doek. Zorg ervoor dat je alle hoeken en kieren goed reinigt en spoel ze goed af voordat je ze laat drogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat spenen regelmatig gereinigd moeten worden om ervoor te zorgen dat ze hygiënisch blijven voor het kind. Door Bibs spenen op een van de bovenstaande manieren schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat ze altijd hygiënisch en klaar voor gebruik zijn. Lees hier waarom en hoe je spenen uitkoken moet.

Is de ronde Bibs speen slecht voor gebit

Er is geen bewijs dat de vorm van een BIBS speen direct invloed heeft op de tanden of het gebit van een kind. Wat wel van belang is, is hoe vaak een kind een speen gebruikt en hoe lang ze de speen in hun mond houden. Als een kind een speen gebruikt terwijl ze aan het leren zijn om te kauwen en te slikken, kan dit invloed hebben op de ontwikkeling van hun kaak- en mondmotoriek. Dit kan leiden tot afwijkende tandstand en mondgewoonten, zoals het scheef zetten van de tanden of het openhouden van de mond.

Aan de andere kant kan een speen ook helpen om een kind te kalmeren en te laten ontspannen, wat kan helpen om stress te verminderen en de slaap te verbeteren. Als een kind een speen gebruikt op een manier die geen negatieve effecten heeft op hun mond- en kaakontwikkeling, kan het gebruik van een speen dus positief zijn.

Uiteindelijk is het belangrijk om te overwegen hoe vaak een kind een speen gebruikt en hoe lang ze de speen in hun mond houden, in plaats van de vorm van de speen. Als ouders en verzorgers zich daarvan bewust zijn en ervoor zorgen dat het gebruik van een speen op een verantwoorde manier gebeurt, zou het gebruik van een ronde Bibs speen niet slecht hoeven zijn voor het gebit van het kind. Ook zijn er verschillende vormen spenen op de markt en hoef je niet altijd te kiezen voor de ronde speen. Er zijn bijvoorbeeld speciale BIBS Dental spenen, deze zouden beter voor het gebit zijn van een kind.

Bibs speen dental

Bibs speen dental

Een BIBS dental speen is een type speen dat is ontworpen om de tanden en het gebit van een kind te beschermen terwijl ze een speen gebruiken. BIBS Dental spenen zijn gemaakt met een speciale vorm en structuur die ervoor zorgt dat ze niet tegen de tanden of het gebit drukken wanneer ze in de mond van het kind zijn. Dit kan helpen om afwijkende tandstand en mondgewoonten te voorkomende.

Bij BIBS Dental spenen heb je de keuze voor siliconen of latex spenen, zoals je hierboven op het plaatje kunt zien. Zo zie je dat de speen van een afgetopte top heeft. Ook hebben deze spenen openingen voor een goede luchtcirculatie en om te voorkomen dat de speen teveel speeksel opzuigt.

Hoewel het gebruik van een dental speen niet garandeert dat een kind geen afwijkende tandstand of mondgewoonten ontwikkelt, kan het wel helpen om de kans daarop te verkleinen. Als ouders op zoek zijn naar een speen voor hun kind en zich bezorgd maken over de effecten op het gebit en de tanden, kan het overwegen van een BIBS dental speen een goede optie zijn.

Een BIBS of Frigg speen

Beide BIBS en FRIGG zijn bedrijven die fopspenen verkopen voor baby’s en jonge kinderen. Als ouders op zoek zijn naar een speen voor hun kind, zijn ze waarschijnlijk op zoek naar een product dat comfortabel en veilig is voor het kind om te gebruiken, gemakkelijk te onderhouden is en gemaakt is van duurzame materialen. Hoewel beide spenen vrij veel op elkaar lijken, zijn er toch wat verschillen te benoemen.

Een Bibs of Frigg speen

Grootste verschillen tussen Frigg en Bibs:

Er zijn een aantal verschillen tussen Frigg en Bibs spenen die ouders in overweging kunnen nemen bij het maken van een keuze. Een van de belangrijkste verschillen is het materiaal dat wordt gebruikt. Frigg spenen zijn gemaakt van 100% natuurrubber, wat ze biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk maakt. Bibs spenen zijn gemaakt van een combinatie van materialen, waaronder latex en TPE (thermoplastische elastomeer), wat ze zachter en flexibeler maakt dan natuurrubber spenen.

Een ander verschil is de vorm van de spenen. Frigg spenen hebben een ronde, ovaalvormige vorm met kleine openingen om te helpen bij de luchtcirculatie en om te voorkomen dat ze teveel speeksel opzuigen. Bibs spenen hebben een vlakkere, platte vorm met grote openingen om te helpen bij de luchtcirculatie en om te voorkomen dat ze teveel speeksel opzuigen.

Qua prijs is er weinige verschil en liggen de prijzen van de twee verschillende merken dicht bij elkaar.

Bibs spenen kopen let hier op

Als je op zoek bent naar bibs spenen om te kopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zoek bibs spenen met een goede pasvorm, zodat ze comfortabel zitten voor je kind. Kies ook voor spenen met een natuurlijk materiaal, zoals silicone of rubber, omdat deze zacht zijn voor de mond van je kind en niet schadelijk zijn voor het tandvlees.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte en vorm van de speen. Kies voor een speen die past bij de leeftijd en de behoeften van je kind. Sommige spenen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor pasgeborenen, terwijl andere spenen beter geschikt zijn voor oudere kinderen.

Vergeet ook niet om te kijken naar de hygiëne van de spenen. Kies voor spenen met een afneembaar en wasbaar mondstuk, zodat je ze gemakkelijk kunt reinigen. Zo kun je ervoor zorgen dat je kind altijd met een schone speen kan spenen.

Tot slot is het ook handig om te kijken naar de duurzaamheid van de spenen. Kies voor spenen van goede kwaliteit, zodat ze langer mee gaan en je niet steeds nieuwe spenen hoeft te kopen. Zo kun je geld besparen op de lange termijn.

Als je rekening houdt met deze zaken, kun je de juiste bibs spenen kopen voor je kind. Zo kun je ervoor zorgen dat je kind comfortabel en hygiënisch kan spenen.

Accessoires van Bibs – Speenkoord & Bandana

Er zijn verschillende BIBS accessoires beschikbaar om het gebruik van spenen te vergemakkelijken of te verfraaien. Hieronder geven we een kort overzicht van enkele populaire BIBS accessoires:

bibs speenkoord

BIBS Speenkoord

De BIBS speenkoord is een handig accessoire om de speen aan je kind vast te maken, zodat de speen niet zo gemakkelijk kan vallen of verloren gaan. Het speenkoord is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patroontjes en is gemaakt van een zachte stof die comfortabel aanvoelt voor je kind.

bibs bandana

BIBS Bandana

Dit is een leuke manier om de spenen van je kind te personaliseren en tegelijkertijd te beschermen. De bandana is een soort doekje dat je om de nek van je kind kunt binden en waar je de spenen aan kunt bevestigen. Zo kun je ervoor zorgen dat de spenen niet zo gemakkelijk kwijtraken en tegelijkertijd een leuke accessoire voor je kind hebben.

bibs fopspeendoosje

BIBS Fopspeen doosje

Het BIBS fopspeen doosje is een handig accessoire om de spenen van je kind op te bergen als ze niet in gebruik zijn. Het doosje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patroontjes en is gemaakt van een stevig materiaal om de spenen goed te beschermen.

Met deze BIBS accessoires kun je het gebruik van spenen vergemakkelijken of verfraaien. Zo kun je ervoor zorgen dat je kind comfortabel en stijlvol kan spenen.

Wat zijn de Bibs speen nadelen

ronde speen van bibs

Er zijn enkele nadelen verbonden aan het gebruik van Bibs spenen. Hieronder geven we een overzicht van enkele punten waar je rekening mee moet houden:

 • Afhankelijkheid: Sommige kinderen kunnen afhankelijk worden van een Bibs speen en het moeilijk vinden om zonder speen te slapen of te kalmeren. Dit kan leiden tot problemen met het aanleren van andere manieren om te kalmeren of te slapen.
 • Tandenproblemen: Langdurig gebruik van een Bibs speen kan leiden tot tandenproblemen, zoals scheve tanden of een wijdere kaak. Dit komt doordat de speen de groei van de tanden en de kaak beïnvloedt.
 • Hygiëne: Als de Bibs speen niet goed gereinigd wordt, kan dit leiden tot hygiëneproblemen. Bacteriën en schimmels kunnen zich gemakkelijk ophopen op de speen en bij inname door het kind leiden tot ziekte.

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen voordat je besluit om een Bibs speen te gebruiken. Als je twijfelt, is het raadzaam om advies te vragen aan een arts of een andere medische professional voordat je een Bibs speen koopt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jou en je kind.

Hoe lang kun je een Bibs speen gebruiken?

Het is aanbevolen om Bibs spenen te gebruiken totdat een kind ongeveer 6 maanden oud is. Vanaf dat moment kan het gebruik van een speen leiden tot tandenproblemen, zoals scheve tanden of een wijdere kaak. Daarom is het belangrijk om te overwegen om het gebruik van een Bibs speen te beëindigen voordat een kind 6 maanden oud is.

Sommige kinderen kunnen echter langer gebruik maken van een Bibs speen zonder problemen. Dit hangt af van de individuele behoeften van het kind en de manier waarop de speen gebruikt wordt. Als je twijfelt of je kind nog langer een Bibs speen kan gebruiken, is het raadzaam om advies te vragen aan een arts of bij het consultatiebureau. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jou en je kind.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een Bibs speen niet de enige manier is om een kind te kalmeren of te helpen bij het slapen. Er zijn andere manieren om een kind te kalmeren, zoals het bieden van troost of het instellen van een vast bedritueel. Als je kind het moeilijk heeft om zonder speen te slapen, is het raadzaam om advies te vragen aan een arts of een andere medische professional om te zoeken naar andere manieren om te helpen. Zo kun je ervoor zorgen dat je kind comfortabel en rustig kan slapen, zonder afhankelijk te zijn van een Bibs speen.

FAQ: Veelgestelde vragen over de fopspenen van Bibs

Fopspenen zijn een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar een speen voor hun kind. Ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals silicone of rubber, en hebben een natuurlijke vorm die comfortabel aanvoelt voor de mond van een kind. Er zijn echter een aantal vragen die ouders vaak stellen over de fopspenen van Bibs. In deze tekst geven we antwoord op enkele van de meest gestelde vragen over Bibs fopspenen, zodat je beter geïnformeerd bent voordat je een beslissing maakt over welke speen het beste is voor jou en je kind.

Wat is het verschil tussen Bibs fopspenen en reguliere spenen?

Bibs fopspenen zijn spenen die speciaal ontworpen zijn om te lijken op de tepel van een moeder. Ze hebben een natuurlijke vorm en zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals silicone of rubber. Dit maakt ze comfortabeler voor de mond van een kind dan gewone spenen, die vaak een vorm hebben die niet natuurlijk is voor de mond van een kind.

Zijn Bibs fopspenen veilig voor mijn kind?

Bibs fopspenen zijn over het algemeen veilig voor gebruik bij kinderen. Ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals silicone of rubber, en hebben een natuurlijke vorm die comfortabel aanvoelt voor de mond van een kind. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een Bibs fopspeen niet geschikt is voor alle kinderen. Als je twijfelt of een Bibs fopspeen geschikt is voor jouw kind, is het raadzaam om advies te vragen aan een arts of een andere medische professional.

Kan mijn kind afhankelijk worden van een Bibs fopspeen?

Net zoals bij elke andere speen, kan een kind afhankelijk worden van een Bibs fopspeen als het regelmatig gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk om te overwegen of het gebruik van een Bibs fopspeen nodig is voor jouw kind en, als dit het geval is, om te zoeken naar manieren om het gebruik van de speen te beperken. Als je twijfelt of je kind afhankelijk kan worden van een Bibs fopspeen, is het raadzaam om advies te vragen aan een arts of een andere medische professional.

Hoe kan ik mijn Bibs fopspeen schoonmaken?

Het is belangrijk om de Bibs fopspeen regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat hij hygiënisch blijft. Dit kun je doen door de speen na elk gebruik te wassen met warm water en zeep en vervolgens te laten drogen. Als de speen vuil is geworden, kun je hem ook in een sopje laten weken en vervolgens grondig afspoelen. Zorg ervoor dat je de speen niet in de vaatwasser of magnetron stopt, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de speen.

Handige informatie over fopspenen:

Winkelwagen